Flot tennis, flotte resultater; 4-0 og 6-0!

Sejr til både STK dame- og herre divisionshold. Begge hold vandt alle kampe

Det blev en fantastisk tennislørdag på det solbeskinnede anlæg i Kurhusskoven. Stemning og opbakningen var der til at Sønderborgs spillere måske igen kunne overraske positivt. Og det kunne de!

Dameholdet vandt 4-0

De to helt unge dametalenter Loote Argo og Christine Schmidt gjorde det fortrinligt i hhv. 1. og 2. single, hvor de totalt spillede søstrene Amalie og Sofie Dupont helt ned. De ellers sejrsvante søstre kunne slet ikke finde modsvar til Sønderborgsspillerne tunge og aggressive spil.

Loote Argo var nådesløs fra første bold og vandt 6-1 6-1. Christine Schmidt måtte lige have lidt coaching inden nerverne faldt til ro, men så var det også sikker sejr fra midt i første sæt og hjem. Resultat 6-3 6-1.

I 3. single var den rutinerede Lene Duus lige så suveræn. Med grundigt og sikkert spil, lod Lene Duus sig på intet tidspunkt presse og vandt ubesværet 6-1 6-1.

Og kombinationen af Lene Duus’ rutine og Loote Argos aggressivitet er der ikke mange der kan hamle op med. Det kunne Fredericia søstrene heller ikke og den samlede 4-0 sejr blev slået fast med en sikker 6-3 6-1 doublesejr.

Herrerne fulgte trop med overraskende 6-0 sejr

Inden kampen talte spillerne om den åbne kamp, som kunne blive alt fra en 4-2 sejr til et 1-5 nederlag. En 6-0 sejr var utænkelig!

Men det blev virkeligt og muligt, da Andreas Wejs i 1. single lagde for med en overbevisende 6-4 6-2 sejr over en ellers meget sejrsvant Michael Sørensen fra Horsens. Det var en meget fokuseret Andreas Wejs, der viste viljen til at strække sig den sidste centimeter i defensiven og så kompromisløst presse modstanderen med sit forhåndsslag, næsten uanset hvor på banen udgangspunktet var. Og det gav resultat. Med et brud ved 3-3 i første sæt, kunne sættet spilles hjem efter nogle intense partier. I andet sæt var Horsens spilleren så slidt, at det gav mulighed for et tidligt brud, som blev fulgt op af endnu et. Og med en fantom bold ved nettet kunne Sønderborg spilleren sikre sig matchbold og efterfølgende sejr, på samlet 6-4 6-2.

Christopher Wejs gjorde vanen tro ikke opgaven vanskeligere end nødvendigt og Simon Lind Ficher fik en tur i den sønderjyske boldmaskine. Med tunge slag blev Horsens- spilleren holdt fra fadet og Christopher kunne sikkert bringe STK foran 2-0 med cifrene 6-3 6-1.

Men herefter ventede der tilskuerne en dramatisk ½ time med meget intense afslutninger i både 3.- og 4. single.

I 3. single mødte Lars Eskildsen sin tidligere elitedivisions holdkammerat fra Aarhus tiden, Jens Kjærulff. Det blev en drabelig omgang, hvor Lars Eskildsen var foran flere gange i 1. sæt, men hvor Horsensspilleren under højlydte støn og ytren, trak det længste strå i første sæts tie break med 7-1. Nogen havde nok troet Lars Eskildsens chancer for tabte, men med en ukuelig sejrsvilje, fik den efterhånden meget slidte Sønderborgspiller løbet Horsensspillerens drilske stopbolde op en efter en. De to spillere fulgtes hele vejen gennem andet sæt, og først ved stillingen 6-5 lykkedes det Lars Eskildsen at bryde til sætsejr 7-5. Med nogle gode returneringer lykkedes det STK spilleren at komme foran i den afgørende matchtiebreak. Men spændingen var ikke ovre, da den ellers næsten 2 meter høje Sønderborg spiller, måtte strække sig efter endnu en lusket stopbold. Med delvis krampe og en forstrækning i baglåret, lykkedes det dog flot Sønderborg at få de sidste bolde hjem og vinde 6-7(1) 7-5 (10-5).

I den sidste single havde Sønderborgs Andrei Popa i begge sæt relativt let ved at bringe sig sikkert foran 4-1, men begge gange var det som om forventningerne fra tilskuere osv. spillede STKeren et puds. Helt svært blev det i andet sæt for Andrei Popa, men nerverne holdt i tiebreaken, så det blev en samlet 75 76(4) sejr.

Sønderborg havde til dagen været fornuftige at tilsige Christian Andersen, som i double kunne afløse Lars Eskildsen og spillede sammen med Andreas Wejs i første doublen. Og det gjorde de godt. De bragte sig sikkert foran 5-2 mod det nedslidte Horsens par, inden Michael Sørensen helt måtte opgive med rygsmerter og dermed endnu en overraskende kampsejr til Sønderborg holdet.

Også 2. doublen var suverænt bedre end deres modstandere og med en væsentlig bedre fysik. Christopher Wejs og Andrei Popa vandt her sikkert 6-1 6-2, til en yderst overraskende og flot 6-0 sejr.

En øm og træt Lars Eskildsen glædede sig efter kampen enormt på holdet og klubbens vegne, da han træt konstaterede, at ”de sejre kan kun vindes, når man får de ekstra kræfter, som det giver, med den gode stemning og opbakning”, som hjemmepublikummet endnu engang gav.

Med de flotte sejre er begge hold i toppen, når de nu går på holdturneringspause indtil medio august. Endda har herreholdet bragt sig i en situation, hvor det selv kan afgøre om det skal blive til en kvalifikationskamp om oprykning til elitedivisionen. Dameholdet har fortsat en yderst svær kamp mod Odense TC i vente inden de kan se så langt!

                                       
   
 
 
 
 

Seneste nyheder

Kommende events