STKs medlemmer ordner selv banerne!

Der må kun anvendes tennissko på banerne. Grusbaner ødelægges let, hvis der anvendes fodtøj med for kraftigt mønster, derfor må der ikke spilles med løbesko eller lignende.

Inden spillet

Ved tør bane:
Der må ikke spilles før banen er vandet grundigt igennem. Undgå dannelse af vandpytter når du vander. Hold vandstrålen så vandet ”sprøjter opad” og hold strålen i konstant bevægelse fra side til side.

Der skal vandes helt ud til hegnet.

Banen skal under hele spillet holdes ”fugtig”. På en varm og tør sommerdag kan det være nødvendigt at vande flere gange i timen.

Ved våd bane:
Har det regnet kraftigt må der ikke spilles før alt vand er væk fra banen. Ligger der vandpytter på banen, må der ikke spilles. Mindre vandpytter kan i særlige tilfælde fjernes med svamp. Vandet må under ingen omstændigheder ”fejes væk” da gruset derved også fjernes. Er banerne ”bløde” og man sætter spor ved bare at gå på banerne, må der ikke spilles

Linjerne fejes.

Under spillet
Mindre huller og skride-spor, der opstår på banen fyldes straks bolden er færdigspillet. Det sker ved ”at skrabe” grus sammen i skades hullet (med foden) og derefter stampes kraftigt så banen bliver plan.

Efter spillet

Alle større ujævnheder afrettes med skraber. (Skraber bruges specielt i de første uger af sæsonen). Ikke kun inde på banen, men helt ud til hegnet.
Er der større huller og fordybninger fyldes de med friskt grus, da dette indeholder bindemiddel. Så kan der fejes. I STK bruger vi ikke koste, men fejer ved at bruge ”slæbenet”. Man ”fejer” i det mønster der fremgår af illustrationen nedenfor (Cirkelbevægelser udefra og ind på hver banehalvdel).

Man ordner ikke kun ”inden for stregerne”. Der skal fejes helt ud til hegnet, så holdes hele spillefladen jævn, og vi undgår, at ukrudt kan få rodfæste!


Linjer skal derimod ikke fejes efter spil, men kan evt. fejes af de næste der skal benytte banen. Dette skyldes at gruset i linjen skylles væk, hvis linjen er blottet og der efterfølgende kommer regn.

Hvis banen er tør, og der ikke kommer nogen efter en, så vandes banen ”rigtigt godt igennem”. Er man de sidste om aftenen, og der ikke er udsigt til regn, så vandes banen ”til den sejler”. (mindre vandpytter ok)


Fejl og mangler
Giv anlægsformanden besked, hvis der er fejl, mangler eller problemer med bane-plejen.

 
 


Seneste nyheder

Kommende events