Russisk tenniskapacitet til Sønderborg

Igor Tinyakov, 28 årig spiller og træner har valgt STK som ny base

Mandag kunne spillerne i Sønderborg Tennisklub byde en ny træningspartner og træner velkommen. Efter at have været på prøve i april måned faldt alle papirer endelig på plads i sidste uge, så Igor Tinyakov kunne komme og arbejde og spille i sin nye klub og flytte ind i sit nye hjem.

Træner fra det russiske tennisakademi

Sønderborg Tennisklub er meget glade for det samarbejde klubben har med Frank Petersen, som igennem de sidste 6 år har været klubbens cheftræner. Og det var da også Frank Petersen selv, som efter eget ønske etablerede kontakten til Igor Tinyakov, som han kendte fra et kort ophold Igor Tinyakov havde i Fruens Bøge, Odense for tre år siden.

”Jeg er meget glad for at STK på denne måde er med til at prøve noget nyt og noget som kan tilføre både mig og klubben en masse ny inspiration” siger Frank Petersen. Igor tilhører den russiske tennisskole, som har fostret en lang række verdensspillere. Han har ind til nu arbejdet bl.a. som træner og hitting-partner for Pavljutjenkova, der lige nu er nummer 16 på kvindernes verdensrangliste. ”Ikke at vi regner med at lave spillere til toppen af verdens eliten her i Sønderborg” fortsætter Frank Petersen, ”men det er en fantastisk mulighed for at tage det bedste fra to verdener” slutter Frank Petersen, som selv har en solid baggrund fra den tyske tennisskole og bl.a. har arbejdet med Angelique Kerber, som pt. er nummer to i verden.

Hvorfor Sønderborg og hvorfor nu?

Der er selvfølgelig noget tilfældighed i at det lige bliver Sønderborg, der kommer til at være rammen omkring Igor Tinyakov tennis liv i den kommende tid. Igor fortæller selv, at selv om det er uhyre spændende at arbejde med disse verdensspillere, så er det også meget krævende og usikkert. Man skal stå til rådighed og ved aldrig om man er købt eller solgt.

Igor Tinyakov udtrykker selv et ønske om også at kunne fokusere på sit eget spil i en periode. Så ved siden af trænergerningen håber han at kunne ”følges med” nogle af STKs talenter til danske Grand Prix turneringer og evt. internationale turneringer, primært i Tyskland. Med sine 28 år ønsker han en sidste gang at se, hvor langt han kan komme med sit spil. Og helt skidt er det bestemt ikke. Senest gjorde Igor livet surt for en ITF Top 1000 spiller her i marts måned.

Så ønsket om at få nogle trygge rammer og mulighed for at udvikle sig både som træner og spiller har været helt afgørende. Sammen med positive indtryk af Sønderborg!

Der er mulighed for at se Igor i aktion som spiller for sin nye klub; Sønderborg Tennisklub. Det sker på søndag den 14. maj, når 1. divisionsholdet møder Give i sæsonens åbningskamp i Kurhusskoven, Hertug Hans vej 12. Kampstart er kl 14:00.

 
 

Seneste nyheder

Kommende events