STK Nyhedsbrev august 2018

Velkommen

Velkommen til august måneds nyhedsbrev i Sønderborg Tennisklub!

Ovenpå en regnfuld sommer i 2017, har der været en utrolig interesse for at komme til at spille tennis her i 2018, som om noget har været langt mere solrig!

Præcis 100 nye profiler er der oprettet i vores system siden 1. januar.

Der er cirka 20 af disse nye, som vi mangler at få rigtigt i gang, indbetaling på plads og så videre, men det arbejder vi på her i august.

Det er en fantastisk tilgang, som vi skal sikre og fastholde. Vi håber alle medlemmer vil tage godt imod alle de nye tennisspillere og hjælpe dem godt på vej i en sport, hvor man ofte passer sig selv måske lidt bedre end hvad godt er, og en sport hvor der er en masse kodeks for hvordan man opfører sig på banerne og så videre, som ikke alle kender fra start.

Og til alle jer nye, vil vi meget gerne komme med en opfordring til, at I deltager i nogle af de arrangementer, der bliver her i august måned. Vi som klub vil meget gerne have mulighed for at møde jer og lære af hvordan vi bedst kan fastholde jer i tennissporten. Der er lavet mange undersøgelser, som viser at nye tennisspillere desværre falder fra i alt for stort tal inden for de første to uger. Det vil vi i klubben gøre rigtig meget for at undgå!

Meld jer til arrangementerne, også selv om I ikke kender nogen. Det kommer I til. En dag er jeres makker måske skadet, og så kunne det være rart at have et lidt bredere netværk at trække på. Måske vil du deltage i noget træning og måske spille hele vinteren også?

Selvom vi har gjort os mange anstrengelser må vi erkende, at den personlige kommunikation er langt bedre end hvad man kan klare med en hjemmeside. Jeg håber derfor, at I vil komme på anlægget til nogle af alle arrangementerne. Vi skal nok forsøge at lave opdelinger med videre, så der også vil være spil og aktiviteter der passer netop dig.

Med ønsket om en god sensommersæson!

Peder Helmuth Hansen

LINAK Elitecamp


Igen i år er Sønderborg Tennisklub vært for en elitecamp, hvor klubbens egne elitespillere har fine træningsmuligheder sammen med andre af landets allerbedste spillere. Campen foregår fra mandag til torsdag i denne uge. Der trænes hver dag frem til klokken 17.00.

Da der igen i år er rigtig fin tilslutning, vil banerne i tidsrummet 9:30 til 17:00 være booket til dette formål. Vi håber på de øvrige medlemmers forståelse.

For at campen kan være til glæde for alle, laver vi en “Tennisaften for alle". Her vil der blive lavet opvisningskampe, hvor nogle af STKs egne spillere får chancen mod Anastasia Yakimov støttet af klubbens sponsorer. Klubbens grill vil blive tændt (hvis lovligt). Man medtager selv mad og drikke. Se fremsendt mail om dette.

Vi håber, at se rigtig mange medlemmer på anlægget onsdag aften den 8. august fra klokken 17.00!

Sønderjyskes håndboldherrer på besøg


Igen i år blev der afholdt arrangement for Sønderjyske herrehåndbold. Det er Hotel Sønderborg Garni, som er vært. Brødrene Wejs stod for træningen og det kan ikke have været helt skidt! Flere af de lokale håndboldhelte har nu taget tennis til sig som anden sport ved siden af håndbolden.
Andreas og Christopher instruerer


Holdturneringen

Sønderborg Tennisklub har divisionshold i både senior og junior. Derudover har vi hold i regionale jyske rækker indenfor Dansk Tennisforbund, og vi har motionshold som deltager i DGI- turneringerne.

1. divisions damer
Her er holdet på en flot andenplads blot en enkelt kamp bag ved rækkens førende hold. Den afgørende hjemmekamp bliver spillet den lørdag den 18. august klokken 12.00. Her håber vi at rigtig mange af klubbens medlemmer vil komme på anlægget for at bakke vores dygtige damehold op.

På billedet er det fra venstre: Christine, Sonja og Alina
1. divisions herrer
Herreholdet er også rigtig godt placeret efter nogle flotte sejre i forsommeren. Holdet møder på hjemmebane Fruens Bøge lørdag den 11. august med kampstart klokken 12.00. Med en sejr i hjemmekampen, vil holdet have et godt udgangspunkt for at kvalificere sig til en evt. oprykningskamp.

Junior divisionshold
Her har vi i Sønderborg Tennisklub deltaget i et samarbejde med Kolding og Esbjerg, for at kunne stille hold, der kan matche de stærke københavnske klubber.

U14 piger med Alina Boysen på holdet klarer sig godt og har spillet nogle gode kampe.

U12 drenge med Peter Krusegaard og Bo Boysen på holdet klarer sig rigtig flot, og er godt placeret med henblik på at komme i medaljeslutspil.

En enkelt kamp fra topholdet Skovbakken og med en spændende afgørende hjemmekamp i Sønderborg mod netop Skovbakken den 19. august kl 12.00 ligger U18 drenge, hvor bla. Christian Andersen og Emil Mikkelsen er med. Her håber vi, at rigtig mange vil komme og se om drengene klarer det frem mod medalje slutspillet.
Alt i alt er der rigtig mange gode chancer for at komme på vores skønne anlæg og se de dygtige spillere i aktion her i de kommende to weekender i august. Kom ned og vær med til at skabe en god stemning omkring tennisspillet. Se de præcise spilletidspunkter på klubbens hjemmeside www.stktennis.dk

Råd & vejledning for nye

Som noget nyt har vi i tennisklubben i år haft en fast tid hvor alle nye har kunnet henvende sig og få råd og vejledning omkring træning, eget niveau, banebookning og så videre.

Sidste gang er mandag den 13. august kl. 16.30-17.30 på bane 4.

Frivillige - Der er altid brug for flere hænder!


Sønderborg Tennisklub er netop blevet udpeget som værtsklub for et møde med de regionale folketingspolitikere og lokale politikere, hvor temaet er vigtigheden af frivillig indsats i foreningerne. Mødet bliver i oktober, og det er et meget aktuelt tema.

Vi er i Sønderborg Tennisklub cirka 70 medlemmer som har faste ansvar og opgaver. Det er en fantastisk opbakning, og frem for alt så er det en priviligeret situation, hvor man kan tillade sig at være med som frivillig - også uden at blive slidt op!

Men der er altid plads til flere - også i Sønderborg Tennisklub.
I bestyrelsen har vi som opgave, at de aktiviteter, som vi har iværksat bliver opretholdt på et højt niveau, og så arbejder vi med enkelte større opgaver/projekter. Vi har også fået skabt en organisation, hvor langt flere opgaver kan håndteres, da vi har nogle gode og velfungerende udvalg. Men der er meget vi ikke kan nå. Nogle af de ting, som vi kunne gøre meget mere ved er blandt andet:

Nyt klubhus
Dette arbejder vi med i bestyrelsen, men vil gerne have langt flere med i et udvalg, som kan arbejde med dette indtil et sådant klubhus forhåbentligt kan stå færdigt til vores 100- års jubilæum i år 2022.
Samarbejde med tysk klub
Vi har allerede en række elitespillere, som spiller for Mürwick, Flensborg. Det ville være helt naturligt at udvide samarbejdet, så langt flere kunne have glæde af et venskabsbesøg af alderstilsvarende spillere fra Flensborgklubben eller et besøg i Flensborg. Det er en opgave som ligger lige til højrebenet. Der er en masse EU- midler at søge. Det eneste det kræver er frivillige hænder!

Renovering af badefaciliteter på Hertug Hans Vej
Selv om vi har tankerne rettet mod 2022, og et nyt klubhus, så ønsker vi at gøre noget ved omklædningsrummene allerede nu. Vi har endda fået bevilget tilskudsbeløb fra Sønderborg Kommune til energisparende foranstaltninger, så det er bare om at komme i gang.

Liv i klubhuset
Også her gælder det, at meget selvfølgelig vil blive bedre og mere attraktivt med et nyt klubhus, men det skal ikke være en undskyldning for ikke allerede nu at få bedre og mere liv i det klubhus vi har. Skal der fast være grill-aften, te-hus eller måske du har andre ideer? Som minimum er der en opgave i at få pyntet på køkkenet nu hvor den gamle varmtvandsbeholder er væk. Det vi har på væggene bør også opdateres. Måske der skal hænge en frise af gamle foto eller en mindre udstilling af tennisudstyr som det var fpr år tilbage?

100- års jubilæum
Hvad skal der ske? Det er en meget stor milepæl at runde for en forening! Vil du være med til at sikre, at det bliver rigtigt festligt, eller er din interesse mere at få gravet i tennisklubbens historie, så vi kan få lavet et rigtigt flot jubilæumsskrift? Uanset hvilken del som interesserer dig, så vil vi meget gerne høre fra dig og have dig med i et udvalg i tiden frem til jubilæet.

Minitennisbanen og arealerne omkring disse
Måske er du forældre til nogle af de yngste børn i klubben. Måske lader du dig bare irritere af det halvfærdige graffiti på slå-muren? Det er et areal, som vi meget gerne vil have gjort noget positivt ved. Har du tid, ideer og kræfter, så sig endelig til!

Stemning og professionel atmosfære ved divisionskampene
Dansk Tennis Forbund har besluttet, at det igen skal være attraktivt at se divisionstennis i Danmark. En af de klubber som har været fremhævet som det gode eksempel i en tid, hvor tennis bestemt ikke har været betragtet som tilskuersport, er faktisk Sønderborg Tennisklub. Vi lykkes ofte med at få mellem 75 til 100 tilskuere forbi til vores divisionskampe. Men vi ser gerne, at det bliver alle vores medlemmer og andre lokale tennisinteresserede, som kommer og kigger. Det kræver at rammerne er gode, og ikke mindst at kommunikationen op til og under kampen er langt bedre og mere professionel end det vi kender i dag. Kunne du have lyst til at tage denne udfordring op og på den måde at bakke op omkring tennis som tilskuersport, så melde dig meget gerne!

Allerede eksisterende udvalg
Med 100 nyoprettede profiler har vi en stor udfordring i at få skabt de bedst mulige rammer. Vi har også segmenter af klubbens medlemmer hvor vi ved vi kunne gøre det meget bedre, men hvor der mangler de rigtige profiler til at få skabt de nødvendige og rigtige aktiviteter.

Gruppen af unge medlemmer
En aldersgruppe vi har efterspurgt i mange år. Nu er I her! Der er faktisk en rigtig fin tilgang i gruppen 25 til 35 år. Kan vi lykkes med at skabe nogle aktiviteter for jer også?

Studerende
Her har vi haft stort held med at få mange med i de seneste tre år. Også her er din opgave at fastholde og selvom det ikke er en gruppe der ønsker så meget på tværs, og integration i den resterende klub, så kunne det måske alligevel være attraktivt med et par fælles arrangementer. Skal der måske for denne gruppe etableres konkurrence mellem gymnasierne/universitetet på lige fod med det vi kender fra kaproning og løb? Vil du hjælpe med at sætte noget i gang?

Jobopslag!
Se gerne de ovenstående forslag som egentlige jobopslag! Det vil altsammen være opgaver, som du ikke kommer til at stå alene med, men hvor du får en øget tilknytning til klubben og andre af klubbens medlemmer. Måske har du ideer, som vi ikke har tænkt på! Kontakt meget gerne bestyrelsen og fortæl hvad du godt kunne tænke dig. Og frem for alt; hvilken opgave vil du være med til at løse?

Samarbejde med IHS


Vi er så heldige, at kunne fortsætte samarbejdet med Idrætshøjskolen i den kommende indendørssæson. IHS har besluttet at fortsætte succesen med den ketsjersportslinje som blev oprettet forrige år.

Der har været stor tilfredshed hos IHS med den træning som blev tilbudt ved Lene og Igor, og de har derfor besluttet at udvide fra en til to træninger om ugen. Et behov vi mener at kunne opfylde, da vi lige kan klemme timerne ind før alle vore "egne" børn myldrer ind i hallen.
Måske endda der kan blive et lille overlap, således at IHS-elever der har lyst til endnu mere træning, også har mulighed for det.

Et samarbejde vi er glade for, da vi altid kan bruge flere ambassadører for tennissporten, om det bliver her i byen, eller i andre klubber rundt om i landet.


Indendørssæsonen

Planlægning af vintertennis i vores dejlige hal er så småt i gang. Vi starter inde den 17. september og vi er så heldige, at vi kan holde halpriserne på samme niveau som sidste år.

De, der havde faste haltider sidste år vil få disse tilbudt igen i løbet af de næste uger. Primo september når alle træningstiderne er på plads vil de ledige timer blive tilbudt alle medlemmer. Og glæd jer - gulvet er blevet vasket og fremstår næsten som nyt.
Redaktion: Peder Helmuth Hansen, Jens Herborg, Lene Duus
@media only screen and (max-width: 480px){ table#canspamBar td{font-size:14px !important;} table#canspamBar td a{display:block !important; margin-top:10px !important;} }

Seneste nyheder

Kommende events