STK’s udviklingstrappe

 

I STK arbejder vi med 2 udviklings "trapper" alt efter om du er barn/elitespiller på træning eller "almindeligt" senior medlem.  

 

"Trapperne" er lavet for let at give dig et overblik over, hvad dine muligheder er, alt efter din styrke, alder og interesse.  

 

 
For spillere på ungdoms- og senior elitetræning

 

Årgang

I forbindelse med stævner, hold osv. er det afgørende hvilken årgang man er. I tennis ungdom, arbejder man med spring hvert andet år. Dvs. U8, U10 osv. Reglen er, at man tilhører en årgang hele det kalenderår man fylder den pågældende maksimal alder for årgangen. Dvs. fylder man 14 år den 3 marts, så er man U14 frem til den 31. december det pågældende år.

 

Man kan som hovedregel altid spille med i turneringer mv. for hold der er ældre end en selv. For at kunne spille som senior skal man dog være U14.

 

Arrangementer

Som spiller på træning er der en række arrangementer året igennem;

 • Spiller møde
 • Klargøring af baner. Hvis du er mere end 14 år, vil du blive tildelt et Baneteam, som du skal hjælpe med at rive bane, fjerne blade osv. så vi kan komme godt og hurtigt i gang med udendørs sæsonen
 • Divisionskampe. Her håber vi du kommer og ser ”rigtig god tennis” og hjælper med salg af sodavand mv.
 • Ved deltagelse i individuelle turneringer på hjemmebane, hvor du kommer gratis med, forventer vi, at dine forældre deltager omkring det praktiske.
 • Se i øvrigt på http://www.stktennis.dk/ og i STKs Nyhedsbreve når der kommer forskellige muligheder!

 

Hvordan læser jeg skemaet?

Skemaet gælder uanset hvor gammel du er – udviklingsforløbet er det samme!

 

Du læser skemaet sådan, at “hvad der gælder for en Nystartet gælder OGSÅ for en Nybegynder plus det som der står for en nybegynder i det pågældende felt – hvad der gælder for en Nybegynder gælder også for en Øvet plus…. Osv. 

 

Nystartet.

 

Nybegynder.

 

Øvet

 

Elite

 

Hvem er hvad?

 

Mindre end 8 uger

8 uger  til 6 måneder

Mere end 6 måneder

Klubben udtager dig til dette niveau

Andet/

informationer

Træningsplan hvornår du kan møde op eller ring til den årgangsansvarlige.

Du skal være meldt ind i klubben. Se STKtennis.dk punktet Medlemskab - og du skal have betalt!

Du skal betale for træning for at kunne deltage. Du betaler alt efter om du træner 1,2 eller 3 gange om ugen

 

Du er nu kommet ”godt med i klubben” og kan begynde at deltage i diverse

Arrangementer..

 

Kontroller med dig selv, at du er tilmeldt det rigtige antal trænings gange. Vil du træne mere eller mindre. Se hvad du oprindeligt betalte for under Mine tilmeldinger på www.stktennis.dk

Du spille nu så meget at du forventes at spille med dine tennis kammerater ud over træningen. Lær hvordan du booker bane under punktet Banebooking.

Indendørs skal du booke timer ved hjælp af Klippekorts ordning. Læs mere om denne. Det er din egen pligt at følge med i om du hele tiden har betalt forud!

Du forventes selv at følge med på klubbens hjemmeside og kende JTU’s hjemmeside.

Du skal have betalt LICENS til Dansk tennis forbund. Se punktet NN hvordan du gør.

 

Du forventes selv at følge med på DTF’s hjemmeside og selv tilmelde dig DTF’s sommer/vinter tour

Træning 

Du deltager i træningen, men hvis din årgang er fuldt optaget vil du blive anvist ”Ventelistetræning”. Kontakt din årgangsansvarlige. Se ellers punktet Træning Nybegynder

Du deltager i træningen. Uanset alder vil starte med minitennis og senere Play & Stay. I takt med din udvikling skifter du bold type og bane størrelse. Se info folder under NN.

 

 

Træningen kører og i takt med at du bliver bedre kommer du ind at spille på stor bane. Træneren vil informere dig, hvis du skal spille med en ny gruppe (ny tid)

Trænings camps. Du kan deltage i ekstra camps hvor der trænes fredag aften/lørdag formiddag. Du skal selv tilmelde dig på http://www.stktennis.dk/

Elitetræning udtages du til af klubben. Klubbens cheftræner vil her kunne rådgive og coache.

 

Ekstra elite træning. Enkelte spillere kan blive tilbudt at træne med ældre sparringspartnere evt. senior.

 

Landstræning. Du kan blive indstillet til af JTU/DTF. Klubben betaler her gebyr. Transport for egen regning.

Kampe/ turneringer i STK eller andre klubber

Ingen tilbud/forventninger.

Klubmesterskabet. Uanset hvor god du er, så bør du deltage. Der er rækker for alle og hvor du kan lære reglerne mv.

 

Minitennis turneringer eller Play & Stay. Se nedenfor.

Kampe med kammeraterne. Du forventes også at spille mindst 1 kamp per uge. Resultaterne giver du til cheftræneren hver uge.

 

Fortsat Play & stay og evt. lokale turneringer.

 

 

Dansk Tennis Forbunds Sommer og vinter tour; kategori 1,2 og 3. Din rangliste placering afgør hvilken kategori du kan være med i.

Alle hjemmebane turneringer skal du deltage i.

 

Klubtur. Vi afholder samlet tur til Gudenå Cup. Du får seddel om dette.

Turnering for STK klubhold

 

 

2mands-hold. Klubben kan opfordre dig til at komme på klubbens rangliste, så du kan spille på turneringshold. 2 piger eller drenge. Her spiller man mod andre klubber.

DH eller Jyllandsserie-hold. Klubben sætter dig på klubbens rangliste og du skal spille på turneringshold. 4 drenge eller 3 piger på holdet. Her spiller man mod andre klubber.

Unions niveau. JTU, DTF og ITA

 

Minitennis turneringer eller Play & Stay kan nogle gange være udbudt enten i egen klub eller andre steder. Du vil få seddel om evt. tilbud.

Jyske mesterskaber i B og C række bør du deltage i. Du vil få seddel om JM. Du skal selv tilmelde dig på JTU’s hjemmeside. Tilmeld selv.

JM A (og B) række. Du forventes at deltage. Tilmeld selv.

DM – Danmarksmesterskab. Du forventes at deltage hvis du er i Top 50. Tilmeld selv.

Politikker og priser jf. ovenstående

 

Træning;

1, 2 eller 3 gange. Se priserne under punktet TRÆNING

 

 

 

Evt. deltagergebyr for andre arrangementer betaler man selv.

Evt. deltagergebyr betaler man selv. F.eks.

Klubmesterskab 50 kr.

Camps ca. 200 kr.

 

Kørsel til holdturneringer. Forældrekørsel må påregnes. Dækkes med 1.5 kr./km. Det forventes, at holdet minimere antallet af biler

Sommer/vinter tour i andre klubber (2-300 kr) betaler man selv. Hjemmebaneturneringer gratis.

 

JM og DM betales af STK

 

Elitetræning betales af STK

 

Unions gebyr betales selv

 

 For spillere over 18 år – og som ikke deltager på elite træning 

 

Årgang- hvad betyder det?

Tennis er et spil man kan spille hele livet og alderen betyder heldigvis ikke det store, når først man har lært spillet. Men det at have det hyggeligt og rart, både når man spiller og efter at man har spillet og sidder og hygger sig ved klubhuset er helt afgørende. Og her kan det spille en rolle om man har nogenlunde samme alder.

Yngre spillere

Når du er ung kan man meget hurtigt lære at spille tennis. Og selv om du ikke har spillet meget, er der måske et uforløst potentiale. Vi har flere spillere, som er begyndt i en alder over 16 år og de er alligevel kommet med på vores ”elite træning”. Mere elite er det heller ikke. Hvis du virkelig vil lære det, har vilje og er ok med, at du kommer til at spille med unge mennesker på 12-16 år også, ja så er løsningen at starte under vores senior elite træning. Se udviklingstrappe for dem.

 

Er du i gruppen 18-25 år, så er der mulighed for studenter medlemskab, hvor du ikke kan booke baner, men spille, når der i øvrigt er ledigt. Der vil være arrangementer alene for denne gruppe. Er du lidt ældre og helle vil med denne gruppe end nogle der er ældre, så skal du også være velkommen.

60+ 

I den anden ende af skalaen, er der også en gruppe. Det er pga. det rent praktiske, da nogle arrangementer kan placeres på hverdage i arbejdstiden. Men igen, alder er ingen hindring, og fordi man er over 60, så er man hjertelig velkommen til klubbens andre arrangementer for medlemmer over 18 år

Det som er vigtigt er, at man får etableret et stort netværk i klubben, så man ikke er afhængig af en enkelt makker niveau og helbred. Man udvikler også sit spil langt mere ved at have flere at spille med.

I tennis gælder til gengæld at ”lige børn leger bedst”. Derfor gælder det om at kende sit niveau. Se siden omkring NTRP-rating. Du kan evt. lade dig teste ved en af vores trænere, så du får et realistisk indtryk af din egen formåen.

Ved nogle arrangementer er der åbent for alle. Måden vi kommer til ”lige børn leger bedst” på, er så ved at spille double på tværs af køn og alder, men hvor man til gengæld forsøger at lave nogle ”lige konstellationer”. Og/eller man kan lave nogle spil, hvor man rykker op/ned alt efter om man taber og vinder og i løbet af arrangementet har man spillet sig frem til at møde nogle ”ligeværdige i de sidste runder. Det er ikke altid let, men vi forsøger – og spiller du positivt med, så er chancerne for en god oplevelse meget større!

 

Arrangementer

Som senior spiller i STK er der en række arrangementer året igennem;

 • ”Mød din klub” møde i august
 • Generalforsamling med efterfølgende frokost
 • Klargøring af baner hvor vi hjælpes ad med at rive bane, fjerne blade osv. så vi kan komme godt og hurtigt i gang med udendørs sæsonen. Efterfølgende frokost er også her efterhånden blevet en tradition.
 • Divisionskampe. Her håber vi du kommer og ser ”rigtig god tennis”.
 • Ved deltagelse i diverse turneringer på hjemmebane eller i omegnsklubberne
 • Se i øvrigt på http://www.stktennis.dk/ og i STKs Nyhedsbreve når der kommer forskellige muligheder!

 

Hvordan læser jeg skemaet?

Skemaet gælder uanset hvor gammel du er – udviklingsforløbet er det samme!

Du læser skemaet sådan, at “hvad der gælder for en Nystartet gælder OGSÅ for en Nybegynder plus det som der står for en nybegynder i det pågældende felt – hvad der gælder for en Nybegynder gælder også for en Øvet plus…. osv.

Du kan selvfølgelig have spillet tidligere og opnået et givet niveau. Så springer du bare ind hvor du mener at passe. 

 

 

Nystartet.

 

Nybegynder.

 

Let øvet

 

Øvet

 

Hvem er hvad?

 

Mindre end 8 uger

8 uger  til 6 måneder

Mere end 6 måneder

Klubben udtager dig til dette niveau

Andet/

informationer

Du skal være meldt ind i klubben. Se STKtennis.dk punktet Medlemskab - og du skal have betalt!

 

Eller du kan starte med at følge kurset VoksenIntro. Læs mere om dette HER

 

Du har deltaget i ”Mød din klub” og er fuldt informeret om punktet BANEPLEJE

 

Læs punktet om NTRP-rating og er du i tvivl, så lad dig teste af en af STKs erfarne trænere

 

Er træningsholdet om vinteren, så skal men tillige betale Vinterkontingent

Du er fortrolig med punktet om NTRP-rating og er du i tvivl, så lad dig teste af en af STKs erfarne trænere.

 

Alternativt, så spil med en fra vores Bredde udvalg og find ud af hvor du passer ind styrkemæssigt på f.eks. træning

 

Er træningsholdet om vinteren, så skal men tillige betale Vinterkontingent

Kontakt klubbens cheftræner for evt. deltagelse.

 

Er træningsholdet om vinteren, så skal men tillige betale Vinterkontingent

Træningshold 

VokenIntro er et forløb som er tilrettelagt specielt for helt nyastartede og som svil lære bevægelserne rigtigt fra bunden.

Har du været væk i en årrække, kan dette også være en god ide. Vægten og teknikkerne har ændret sig meget og måske er det godt for din albue mv. at få det lært på den nye måde!

Tider aftales med træner

Du tilmelder dig under punktet TRÆNING, hvor du vælger og betaler for deltagelse på et Nybegynder hold.

 

Er I evt. flere som er gået sammen om et hold, så kontakt vores Breddeudvalg, som vil arrangere træner osv.

Se mulige tider i TRÆNINGSTIDSPLAN

 

Du tilmelder dig under punktet TRÆNING, hvor du vælger og betaler for deltagelse på et Let øvet hold.

 

Er I evt. flere som er gået sammen om et hold, så kontakt vores Breddeudvalg, som vil arrangere træner osv.

 

Se mulige tider i TRÆNINGSTIDSPLAN

 

Du tilmelder dig under punktet TRÆNING, hvor du vælger og betaler for deltagelse på et Øvede hold.

 

Træningen for Øvede foregår fra 6:30 – 7:45, en dag ugentligt.

 

 

Kampe/ turneringer i STK eller andre klubber

Ingen tilbud/forventninger.

 

 

I forbindelse med Mød din Klub arrangementet vil der være en lille turnering, hvor øvede og nybegyndere blandes.  

Se efter opslag af tilsvarende arrangementer

Kampe med kammeraterne. Du forventes også at spille mindst 1 kamp per uge. Resultaterne giver du til cheftræneren hver uge.

 

Fortsat Play & stay og evt. lokale turneringer.

 

 

Dansk Tennis Forbunds

afholder weekends hvor man kan mødes og spille med 2 mands hold. Følg med på DTFs og JTUs hjemmesider

 

Klubmesterskabet vil være relevant at deltage i

Turnering for STK klubhold

 

 

2mands-hold. DGI tilbyder udendørs turneringer for 2 mandshold. Man betaler selv dette.  

DH eller Jyllandsserie-hold. Nogle på dette niveau vil have mulighed for at deltage på klubbens turneringshold

Faste ugentlige tilbud

 

Udendørs spilles der fast mandag aften fra kl. 18:00

Bare mød op.

 

Udendørs spilles der fast doubler onsdag aften fra kl. 18:00

 

Udendørs spilles der fast tirsdag aften single+double fra kl. 19:00.

 

Individuelle træningstimer

Dette kan arrangeres direkte med trænerne og afregnes ligeledes direkte

 

 

Dette kan arrangeres direkte med trænerne og afregnes ligeledes direkte

 

Dette kan arrangeres direkte med trænerne og afregnes ligeledes direkte

 

Dette kan arrangeres direkte med trænerne og afregnes ligeledes direkte

 

 

 
 

Seneste nyheder

Kommende events